Okej, nu har arbetsförmedlingen avslutat min arbetsträning hos LÅ eftersom jag inte klarade av att komma upp i arbetstid tillräckligt fort.

Jag hade ett jobb där jag trivdes och hade väldigt varierande arbete för att jag skulle orka. Arbetsgivaren var väldigt medgörlig och kunde ge mig tid för återhämtning och vila.

Men så började jag sova sämre, blev tröttare och mer disträ. Hjärtklappning som bara ger med sig efter ca 40 minuters vila. Värk i kroppen och spänningshuvudvärk.

Jag kände klart och tydligt varningssignalerna men kunde inte hejda mig då jag äntligen kommit igång med arbetsträning igen.

Hur som helst så fanns det ingen möjlighet för ABF att förlänga min arbetsträning eftersom min arbetstid fortfarande låg under halvtid.

Men nu ska arbetsförmedlingen få fram ett jobb till mig via en jobbcoach istället. Ability som företaget heter ska hjälpa mig att söka nytt jobb, komma ut i jobb eller utbildning så snart som möjligt. Observera att jag redan hade ett jobb.

Jag hade ett jobb som ABF hade kunnat förlänga ett par månader till för att se om det var en svacka jag hamnade i och kanske efter ett tag hade orkat jobba 50% eller mer. Arbetsgivaren var redo att ge mig mer tid och en löneanställning men inte ABF.

Seriöst!?!!

Jag har faktiskt själv skaffat mig 2 jobb utan hjälp från ABF, men som ABF inte kunde förlänga pga konstiga regler. Jag undrar dock vad det är för magiska jobb Ability ska kunna skaffa mig så att jag kan jobba 50- 100%? Jag har t.o.m. fått erbjudande idag om ett jobb utan ABF inblandning, men jag klarar inte av att jobba i den omfattning de önskar. Jag kan inte tacka ja för att sedan krascha igen. Igen och igen.

Jag ska alltså få hjälp med att bryta min arbetslöshet. Hallååå! Jag hade jobb!!!

Det som kändes som en bra början har nu förvandlats till ytterligare en mardröm. Stress och utmattningsrelaterade symptom har åter igen ökat.

Orken finns inte, jag har ont i magen, värk i kroppen, sover dåligt, drömmer stressrelaterade drömmar, har åter igen fått spänningshuvudvärk och ångest. Allt inom utmattning, depression och fibromyalgin har eskalerat. Jag vill inte ha det så här mer.

Regler!?

Alltså jag blir så sjukt frustrerad över hur regler och paragrafer ska följas slaviskt utan att ta hänsyn till den sjuka individen. Att myndigheter får slita och slänga hej vilt med sjuka människor!

Ärligt talat så blir jag riktigt upprörd. Varför kunde jag inte få förlängt ytterligare någon månad för att testa om jag kunde komma upp i arbetstid igen? Kanske var det något tillfälligt då jag är extra känslig på våren och sommaren. Det får jag inte veta nu?!

Jag blir inte klok på detta vansinne. Kanske är det dags att kasta in handduken och ge upp?

Det får faktiskt vara nog nu!

Orka?

Sedan 2002 har jag kämpat med sjukdom, 30-tal läkare, 20-tal nya handläggare på Fsk. Ifrågasättande och krav som jag inte orkar med längre.

Jag har kämpat för min rätt att få vara sjukskriven, kämpat med myndigheters regler och paragrafer och anpassat mig till deras hets att tvinga ut mig på alla möjliga tester för att de på ett eller annat sätt ska kunna bevisa att jag faktiskt kan jobba.

När läkarintyg inte längre godkänns och Fsk tvingar ut sjuka personen på aktiviteter och jobb för att få ner statistiken på sjukskrivna människor. Då har det gått för långt. Det är inte så att de sjuka blivit friska, utan snarare tvärtom.

Att bli ifrågasatt gång på gång när man är sjuk bryter ner människor på djupet. Att konstant pressa ut sjuka människor ut i arbete så fort som möjligt gör att vi faktiskt blir sjukare.

Vill du komma i kontakt med mig kan du maila mig på info@ninis74.nu

ninis74
info@ninis74.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *