Ordet kollagen kommer från det grekiska ordet för lim: kólla. Det är väldigt passande då det ibland kallas för ”limmet” som håller ihop kroppen på grund av att det existerar i så många olika vävnader. Kollagen återfinns i hår, hud, naglar, leder, senor och även i organ som hjärta, lungor och lever. 

Kroppen producerar själv kollagen, men en ständig nedbrytning av proteinet förekommer samtidigt. Nedbrytningen av kollagen fortsätter i samma takt men den egna produktionen av kollagen sjunker med en stigande ålder. 

Jag fick hem påfyllning av kollagen och en flaska C8 olja som ska ge bra energi till hjärnan, ökad energi och fettförbränning.

Ursprungligen var benbuljong, hjärta, lever, senor och även hela kräftdjur mer förekommande i vår kost och det var på det sättet vi fick i oss det viktiga kollagenet. Många av oss äter inte dessa livsmedel regelbundet och får därmed i sig inga eller försvinnande små mängder kollagen via kosten. Clean Collagen är därför en ypperlig produkt för att återinföra kollagen i din kosthållning på ett enkelt sätt.

Real Broth – Chocolate

Kollagen är en viktig beståndsdel i kroppen och hela 30-35% av kroppens protein utgörs av just kollagen. Det återfinns i bland annat leder, senor, hår, hud, naglar och även i organ som hjärta, lever och lungor.

Den egna produktionen av kollagen avtar stadigt med stigande ålder. Därför blir det än viktigare att äta livsmedel som är rika på kollagen när vi blir äldre eftersom nedbrytningen av kollagen förekommer alltjämt.

Real Broth – Chocolate har smaksatts med kakaopulver och en skvätt havssalt. För att ge produkten en rund sötma har vi sötat med en dutt steviaextrakt.

Efter jobbet ställde jag mig och gjorde kesopannkakor med 1,5 msk REAL BROTH (chokladsmak) i.
Måste säga att jag blev mycket förvånad över den goda smaken.
Jag kommer absolut att tillsätta detta i mina kesopannkakor ett bra tag framöver.

Till 2 pannkakor

2 ägg
1,25 dl keso
2 msk grädde
1 msk fiberhusk
En nypa salt
+ 1,5 msk Real Broth Chocolate
Mixa ihop och låt svälla en stund.
Stek i mycket smör på medelhög värme
~~

Med en klick grädde + 2 droppar Stevia vanilj blev det en jättegod lunch. Som jag behövde det idag.

Clean Collagen och Real Broth finns att köpa här .

Delar av texten är lånad från Nyttoteket.se

ninis74
info@ninis74.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *