Eftersom det inte blivit några poddavsnitt under sommaren så tänkte jag skriva lite smått om vad jag går och funderar på och vad jag känt under sommaren som gått.

Innan min man gick på semester fick jag indragen sjukpenning. Det resulterade i mycket ångest och sömnlösa nätter.

Jag har en förmåga att ”söka jobb” på nätterna, ofrivilligt alltså!

Det finns så mycket tankar kring vad jag eventuellt skulle kunna och orka jobba med så att ångesten stiger med varje tanke.

Stundvis känns det väldigt bra och jag tror att jag ska klara 100% med vad som helst, ge mig bara ett jobb. Men så enkelt är det tyvärr inte.

Min mans semester blir lidande och jag är inte mycket till sällskap, så typiskt att FSK skulle dra in min sjukpenning precis innan hans semester.

Någonstans känner jag ändå ett lugn. Jag kan inte göra något annat. Frustrationen kommer ikapp mig flera gånger i veckan och nätterna blir långa, så det gäller att försöka behålla lugnet ändå. Min man behöver semester!

Jag har sökt flera jobb, precis som man ska göra när man är arbetssökande, men är jag verkligen arbetssökande? Nej det är jag ju egentligen INTE.

Det är FSK som tvingar mig att söka jobb. FSK tvingar mig att lägga all min energi på att hitta ett jobb som jag inte ens kommer att kunna behålla.

Jag måste söka jobb för annars får jag ingen a-kassa. Jag lovar ju med heder och samvete att söka och ta jobb. Hur sjukt låter inte det då?

Just nu känner jag mig bara uppgiven och låg. Jag får väl ta jobb om jag får nåt och så får det visa sig att jag inte kan jobba, så enkelt får det vara nu. Det finns inget annat jag kan göra.

Nu ska jag kika om det kommit upp nya jobb på arbetsförmedlingens sida.

Jag hoppas att du har en fin sommar och att solen lyser på dig!

ninis74
info@ninis74.nu

2 tankar om “Söka jobb på heder och samvete”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *