Min viktresa började för 2 år sedan.
Jag skäms lite grann för att lägga ut dessa bilder, men sanningen är att jag faktiskt såg ut så för 2 år sedan.

Jag vill på något sätt tysta hetsen kring att banta och uppmuntra istället till att lägga om sitt liv.
Det är inte enkelt, jag vet, TRO MIG JAG VET!

Jag har jojo bantat hela mitt liv fram till 1 januari 2012 då jag bestämde mig efter 2 mycket tuffa år att jag verkligen ville leva länge.

Inte för att jag på något sätt ville ta livet av mig eller att jag hade planerat för att dö i förtid, men det gick upp ett ljus för mig att även jag kommer att dö en vacker dag.

Jag bestämde mig verkligen för att göra vad jag kan för att min kropp ska orka och vara frisk så att jag får leva ett så långt liv som möjligt.

Jag vill ju trots allt finnas här på jorden så länge jag kan, med min man, dotter och våra kommande barnbarn. 🙂

NYÅRSLÖFTE 
Nyårsafton 2011-2012 åkte jag ner till närmaste gym och tecknade ett års gymkort och det har jag faktiskt INTE ångrat en endaste dag.

Jag slutade att äta godsaker och bestämde mig för att bara äta vanlig mat och några månader senare började jag med Nutrilett och bytte ut ett mål om dagen då jag inte ville sluta äta riktigt mat.

Ingen strikt diet på något sätt alls, förutom att jag uteslöt godsakerna och tränade ca 3 dagar i veckan.

Jag började träningspassen med att promenera på löpbandet eller så körde jag crosstrainer i ca 30-40 minuter och sedan styrketränade jag lätt i kanske en halvtimma.

Inom några månader fick jag en kick och började jogga på bandet och det gick bättre och bättre och här började jag nu notera att det började hända något med kroppen, men jag gick inte ner i vikt på det sättet som jag hoppades, muskler väger visst mer än fett förstod jag sedan. HAHA!

Jag gick knappt ner i vikt under de första månaderna alls trots att jag tränade och uteslöt allt det där mumsiga, ibland ville jag bara ge upp, men jag hade verkligen tänkt om, jag ville verkligen ändra min livsstil och hitta tillbaka till min idealvikt.
Jag hade inga större mål i början, jag ville bara komma igång och bli mer hälsosam så att jag ökade chansen att få leva länge.

( Självklart kan man bli påkörd av en bil i morgon, men jag vill göra det jag kan för att undvika massa sjukdomar mm .)

1 juni 2012 började jag med LCHF

( LCHF handlar om att äta mat med mycket naturliga fetter och ett lågt kolhydratintag. När vi drar ner på kolhydraterna och ökar på fettet håller vi oss mätta längre samtidigt som kroppens fettförbränning ökar. ) och det förvandlade mitt liv!

Jag började må bättre och bättre, samtidigt började jag så smått gå ner i vikt och min tröga mage började fungera bättre och bättre.

Så på den resan är jag fortfarande, även om jag slarvar en del med godsaker så vill jag hålla fast vid min nya livsstil med LCHF.

Jag äter enligt LCHF, för att jag mår så himla mycket bättre och visst kan jag ibland känna att jag missar alla dessa pommes frites och pasta, men min mage tål inte riktigt det har jag förstått för jag blir jätte trög i magen av det och så mår jag skit efteråt.

Så  jag brukar välja mina dagar då jag VÄLJER att äta lite godis (lakrits ) eller chips, och ibland äter jag väldigt mycket av det också, men jag har bestämt mig att aldrig sluta äta LCHF MAT, jag äter inte potatis, pommes, ris och pasta även om jag slarvar med godis ibland.

Jag måste tillbaka till en sund inställning varje gång och det blir mycket lättare med LCHF.

Här kan ni kika på massa goda recept

Lite skoj måste man ju ha..

Min man har verkligen haft en kvinna med variation och då syftar jag på kroppen, massa olika former och volym på min kropp. ( Ny tjej varje månad .. hihi)

Vi brukar skämta om att han haft allt från tjock till smal kropp på samma kvinna under dessa 25 år som vi snart varit tillsammans.

Stora bröst – Små bröst
Stor mage – Liten mage
Hängig rumpa- Fast rumpa
Tränad – Otränad

Så han har inte hunnit tröttna på att min kropp ser enformig ut precis,
men det finns tyvärr massa andra saker att störa sig på i stället.. 😉

Jag startade som sagt min resa för ca 2 år sedan och om jag ska vara riktigt ärlig så uppfattade jag inte mig själv alls så plufsig som jag ser ut att vara på bilderna!

Min kondition var okej då jag ändå tränat lite av och till under årens lopp, jag kände mig hyfsat smidig ändå… men träning var aldrig en livsstil för mig som det har blivit nu.

Jag lägger ut bilden för att jag på något sätt vill inspirera så klart. Själv har jag sett så många inspirationsbilder på alla dessa fantastiska människor som lyckats att må bättre med träning och LCHF.

Jag vill väcka mig själv från godis och chips frossandet och bli mer fokuserad igen, så jag satt och knåpade ihop kollaget ovan för att påminna mig om min resa och jag tänker tillbaka till varför jag startade denna resa och det kommer jag aldrig att glömma…

JAG VILL LEVA ETT LÅNGT OCH HÄLSOSAMT LIV!

( Så långt det beror på mig, även om jag medvetet tar snedsteg i bland och väljer att äta det som inte är så nyttigt)

NU KLICKAR JAG IVÄG DETTA INLÄGG,

kanske får jag ångra mig för att jag skäms eller så kommer jag att få ångra mig pga andra människors kommentarer om varför jag överhuvudtaget lagt ut bilderna, men det tar jag nu, eftersom detta är min blogg 😀

Nu ska jag ut en sväng med hunden och lyssna på FREDAGSPODDEN med Hannah och Amanda.

TJOHEJ på ett tag!

Puss & Kram
Nina

ninis74
info@ninis74.nu

2 tankar om “Min viktresa – Ett tack till mig själv och LCHF”

  1. Grattis till ditt nya liv!
    Tycker du kämpat väldigt bra av att döma av bilderna.
    Tycker inte alls att du ska skämmas snarare tvärtom, sträck på dig och var stolt att du tog tag i ditt liv och lyckades 🙂

  2. Grattis till ditt nya liv! Två år måste man ju säga ger bra odds för att det faktiskt är en livsstilsförändring du gjort. Bra jobbat! Man mår ju så mycket bättre i en kropp man trivs i och känner sig hälsosam i. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *