Men ingen ingrep, ingen fanns där för henne.
I stället jublade och applåderade människorna när hon likt ett boskapsdjur släpades fram genom folkhavet.

Hur kan det vara möjligt att människor låter bli att ingripa?
Hur vidrigt får människan bete sig egentligen?

Det är frågan jag ställer mig om och om igen efter att jag läst en artikel ( här ) om ännu ett brutalt våldtäktsdåd i Indien. En 20-årig småbarnsmamma som blivit kidnappad, torterad och våldtagen av en grupp män.

Efter våldtäkten klippte man av hennes hår, målade hennes huvud svart och släpade ut henne på gatan. Kvinnan omringades av en folkmassa som förnedrade och hånade henne. Hon fick även motta slag. Hon skrek efter hjälp och nåd. Men ingen ingrep, ingen fanns där för henne. I stället jublade och applåderade människor när hon likt ett boskapsdjur släpades fram genom folkhavet.

Bakgrunden till det fruktansvärda dådet är att en man vid flertalet tillfällen gjort närmanden mot kvinnan. Den gifta småbarnsmamman har dock varit tydlig och sagt att hon inte varit intresserad. Mannen lyckades inte, trots tjat, få igenom sin vilja och i november förra året tog han sitt liv.

Detta gjorde mannens släkt vansinnig och de började hota och lägga skulden på kvinnan. Dådet utfördes som en hämndaktion av släktingarna.
En hämnd för att den gifta kvinnan inte ville lämna sin man.

Det här är så fruktansvärt sjukt och vi vill idag sända all kärlek till kvinnan och hennes anhöriga.

Källa: Love and Hope Facebook sida och Daily Mail

Som fadder blir du en del av Love and Hope-familjen. Tillsammans förändrar vi framtiden och skriver ny historia för utsatta flickor och pojkar i Nepal och Indien.  Som fadder är du med och ser till så att barn får kärlek och hopp. Du ger dem möjlighet att skapa sig en ljusare framtid.
ninis74
info@ninis74.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *