HUNDENS GLÄDJE ÄR HUNDÄGARENS ANSVAR!

Låt oss ännu en gång konstatera att min hund inte valde mig som sin ägare, utan jag som valde hunden.

Det absolut viktigaste för mig är att min hund får leva ett harmoniskt och bekymmerslöst hundliv och jag som hundägare måste ta mitt ansvar och ge hunden allt den behöver.

Min pälskling har ingen möjlighet att påverka sitt mående om inte jag som hundägare är observant och ger hunden vad den behöver, min vän är totalt beroende av mig.

Hur många hundar är det som inte får sina behov tillgodosedda bara i Sverige?
Det finns så många tråkiga historier om hundar som gör sina behov inne och sedan blir bestraffade för att hundägaren inte tar sig tid att gå ut med hunden regelbundet.

Det finns hundar som inte får tillräckligt med motion tillsammans med sin matte/husse och då hittar hunden på annat att göra sig av med energi på, biter på dörrkarmar, skäller mycket eller hittar på hyss som den sedan får tråkiga konsekvenser för, helt obefogat eftersom hundägaren varit lat.

Vissa ägare tycker att de gör tillräckligt när de ger hunden mat, gosar med den och ser till att hunden kommer ut för att kissa och bajsa, men det är allt.
Tyvärr är det alltför många hundägare som i själva verket tänker på sig själva och tycker att hunden borde vara tacksam när den piper eller försöker att få uppmärksamhet på ett eller annat sätt som de tycker är störande.
Det är hundens enda sätt att visa mig att den är i behov av något.

Därför är det absolut inte okej att nonchalera hundens signaler, eftersom hunden inte har valt mig som sin skötare, jag valde hunden.

Vissa hundar blir deprimerade av att inte få socialisera sig med andra hundar eller som inte miljötränas tillräckligt mycket för att hunden ska få den stimulans den behöver för att må bra.

Här är några tecken på att din hund är deprimerad:

  • Överdriven sömn under timmar när den annars brukar vara engagerad och alert.
  • Extrem ökad aptit
  • Förlust av aptit
  • Hunden håller sig undan och är allmänt undvikande.
  • Rastlöshet
  • Sömnlöshet
  • Hunden är mindre entusiastisk på saker den älskar, som lek, promenader, godis och att du kommer hem.
  • Din vän slickar eller tuggar på sina tassar för att lugna sig själv.

Bryr jag mig tillräckligt mycket om min hund så ser jag till att hundens behov tillgodoses och mina egna behov får komma i andra hand?

När hunden är nöjd och belåten, då kan jag med gott samvete luta mig tillbaka och ta mig an andra uppgifter.

När jag vet att min hund är nöjd är jag också nöjd och då blir livet så mycket lättare och roligare som hundägare.

Min hund har ett eget värde och är värd att leva ett lyckligt liv tillsammans med mig, den har ingen annan, än just mig!

ninis74
info@ninis74.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *