PIZZABOTTEN LCHF

  • 170g mozarella
  • 55 g färskost
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 40 g mandelmjöl
  • 45 g pofiber

Blanda mozarella och färskost i en bunke.
Micra ca 1 minut på fullen och rör sedan om degen.
Micra 30 sekunder till och tillsätt ägg, mandelmjöl och pofiber.
Platta ut små tunna plättar eller en stor på bakplåtspapper.
Grädda i 12-15 minuter på 220 graders värme, tills den blir gyllenbrun.
Ta ut och lägg på topping, grädda tills osten smält och fått gyllenbrun färg.

Nedan har jag räknat ut hur många kolhydrater pizzadegen innehåller, sedan tillkommer det ju det du lagt på pizza förstås.
Vi fick 4 rätt stora bitar pizza av degen, så ca 2,25 kolhydrater ( pizzadeg ) per slice.
Receptet kommer från brogebylchf

Ingrediens Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer Alkohol
170 g mozzarella 434 kcal 32 g 35 g 0 g 0 g 0 g
55 g färskost 152 kcal 3 g 15 g 1 g 0 g 0 g
1 st ägg 87 kcal 8 g 6 g 0 g 0 g 0 g
0,5 tsk salt 0 kcal 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g
40 g mandelmjöl 237 kcal 8 g 22 g 2 g 2 g 0 g
45 g pofiber 93 kcal 2 g 0 g 5 g 32 g 0 g
Totalt 1003 kcal 214 kcal 689 kcal 36 kcal 64 kcal 0 kcal
i gram 53 g 78 g 9 g 34 g 0 g
i E% 21% 69% 4% 6% 0%
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Puss & Kram
Nina
ninis74
info@ninis74.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *