PIZZABOTTEN LCHF
- 170g mozarella
- 55 g färskost
- 1 ägg
- 0,5 tsk salt
- 40 g mandelmjöl
- 45 g pofiber
Blanda mozarella och färskost i en bunke.
Micra ca 1 minut på fullen och rör sedan om degen.
Micra 30 sekunder till och tillsätt ägg, mandelmjöl och pofiber.
Platta ut små tunna plättar eller en stor på bakplåtspapper.
Grädda i 12-15 minuter på 220 graders värme, tills den blir gyllenbrun.
Ta ut och lägg på topping, grädda tills osten smält och fått gyllenbrun färg.
Nedan har jag räknat ut hur många kolhydrater pizzadegen innehåller, sedan tillkommer det ju det du lagt på pizza förstås.
Vi fick 4 rätt stora bitar pizza av degen, så ca 2,25 kolhydrater ( pizzadeg ) per slice.
Receptet kommer från
Ingrediens | Energi | Protein | Fett | Kolhydr. | Fibrer | Alkohol | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
170 g mozzarella | 434 kcal | 32 g | 35 g | 0 g | 0 g | 0 g | |
55 g färskost | 152 kcal | 3 g | 15 g | 1 g | 0 g | 0 g | |
1 st ägg | 87 kcal | 8 g | 6 g | 0 g | 0 g | 0 g | |
0,5 tsk salt | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g | |
40 g mandelmjöl | 237 kcal | 8 g | 22 g | 2 g | 2 g | 0 g | |
45 g pofiber | 93 kcal | 2 g | 0 g | 5 g | 32 g | 0 g | |
Totalt | 1003 kcal | 214 kcal | 689 kcal | 36 kcal | 64 kcal | 0 kcal | |
i gram | 53 g | 78 g | 9 g | 34 g | 0 g | ||
i E% | 21% | 69% | 4% | 6% | 0% |
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Puss & Kram
Nina
Nina