Idag fick jag åter IGEN ett meddelande om att jag glömt att redovisa för arbeten jag sökt. Egentligen ska jag vara sjukskriven men jag tvingas in i ett program som heter Introduktion till Arbete.

Jag har svårt för att komma ihåg saker och det innebär att jag även har jobbigt med att komma ihåg hur, var och när jag ska redovisa för arbetsförmedlingen.

Det konstiga i det här är att jag har en problematik som jag inte ror för och ändå blir jag straffad för det.

Min andra varning kom i fredags. Jag loggade in på Kivra och hittade en VARNING och ett straff på 1 dags karens eftersom jag glömt att redovisa.

Jag får inte vara sjukskriven och jag behöver om och om igen ta smällarna för mina minnesluckor som jag tom har sjukskrivning för.

Varför behöver jag om och om igen straffas för något som både läkare och jag är överens om. Att jag inte är arbetsför än. Det är jag som förlorar, det är mina pengar som tickar eftersom jag inte klarar av arbetsmarknadens normer i dagsläget.

Är det ett sätt att få in pengar från de sjuka?

Jag kan inte hjälpa att jag glömmer. Jag är en perfektionist person i grund och botten som ALDRIG skulle fuska eller göra något halvdant.

Nu drabbas jag av det ännu en gång eftersom Försäkringskassan INTE inser att jag är sjuk nog att ha sjukpenning !

Är så sjukt trött på det här.

Det mitt liv går ut på idag är att ha koll på vad samhället vill att jag ska redovisa för istället för att få läka i fred.

Hur ska jag någonsin kunna bli bra när jag konstant får köra slut på mig själv inom arbetsförmedlingens och försäkringskassans lagar?!???

Nu får det räcka! Min familj tar stryk över det här och det gör även jag!

När ska jag hinna bygga upp mig själv och komma ut i arbetslivet igen när jag konstant kontrolleras och hotas att bli utan ersättning om jag missar att redovisa jobb som jag sökt när jag inte ens kan jobba ?!

Jag blir förvirrad av mindre.

🙁

ninis74
info@ninis74.nu

2 tankar om “Minnesluckor, arbetsförmedlingen och fsk!?!?”

  1. Försäkringskassan gör väldigt konstiga bedömningar. Jag fick domstolsbeslut via Kammarrätten och bara då fick jag tillbaka min aktivitetsersättning som jag redan haft i ca 8 år. Enligt FK är ingen tillräckligt sjuk för att å någon typ av ersättning. Det är verkligen katastrof att det är så här. Jag lider med dig i denna fråga. Hoppas du hittar något sätt att stå ut och att du har folk som backar dig! 🙂 kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *