God dag finisar!

Morgonen började faktiskt helt okej trots att jag gick upp rätt tidigt och tog en kopp kaffe med min dotter innan hon skulle till jobbet.

Promenaden med hundarna gick bra halvvägs. Sedan kom trötthet och uppgivenhetskänslorna som ett brev på posten. Jag orkade knappt gå hem igen.

Det som jag normalt tycker är hyfsat roligt vill jag inte ens göra. Fota, Instagramma och skriva. Allt känns bara så fruktansvärt motigt och eländigt idag. Det går knappt att stå upp idag.

Att behöva ta tag i att överklaga Försäkringskassans beslut om min sjukpenning kommer att ta hårt på mig. Jag orkar inte ens tänka tanken utan att tappa modet.

Självklart finns det ingen extra energi eftersom det inte finns någon extra energi att hämta.

Jag fick någon slags super duper, hyperkraft efter att jag fick hem beslutet från försäkringskassan den 20 maj. Stresspåslag deluxe! Precis samma sekund som jag läste att jag inte längre hade rätt till sjukpenning bestämde jag mig för att vara frisk. Ja, frisk! Det är ju det Fsk säger att jag är. Tillräckligt frisk för att jobba 100% med lite anpassning.

Beslutet fick mig att bita mig i läppen. Inte tänker jag lägga mig ner och dö. Nej! Jag ska göra allt jag kan för att testa mig själv nu.

Jag ska orka allt som friska människor orkar. Bara köra på med alla vardagsuppgifter som jag normalt inte orkar med. Det jag äntligen lärt mig att inte göra ska jag nu trotsa. Jag ska trotsa som ett litet barn och verkligen sätta min kropp på prov. Det här kommer jag att klara tänker jag!

Jag har slutat att lyssna på min kropp och bara kör på ett tag framöver och hoppas att försäkringskassan har rätt. Att jag är frisk och fullt arbetsför.

Jag började med att tvätta och slipa ytterdörren. Åkte till en färgbutik och lånade färgprover. Vi bestämde oss för en färg och sedan började jag måla.

Dörren såg verkligen hemsk ut!

Sedan hjälpte jag min man att olja utemöbler och lite annat. Jag älskar nya färgen på ytterdörren men jag orkar inte glädjas åt att det faktiskt blev riktigt fint.

Är nöjd med färgen, men det är en strykning kvar att måla.

På lördagkvällen var jag vaken lite längre än jag brukar och gick in i musikrummet för att sjunga en snutt medan min man spelade trummor. Mysigt men jag orkade inte känna något.

Igår talade jag snabbt in ett nytt poddavsnitt, utan att ta hänsyn till hur trött jag var. Jag hade ju skjutit på uppgiften i 4 dagar och igår var det deadline.

Det blev ett halvdant, stressigt ogenomtänkt poddavsnitt, men det blev ett. För det finns inte på min karta att svika mina lyssnare.

Inte nog med att jag blir väldigt lätt yr och får mer värk i kroppen så blev jag deppigare än vad jag varit på länge.

Hur länge tror ni att min ork varar?

Jag känner mig helt tom inuti. Livslusten rinner av mig och kroppen känns tyngre. Ja, jag har ätit onyttigt ett tag men det är inte så att jag gått upp 100 kg, det känns som att en ångvält kört över mig.

För en stund sen var jag ute i trädgården och plockade maskrosor, dessa envisa ogräsblommor. Jag satt på knä en stund och rensade och när jag sedan behövde flytta på mig fick jag hjärtklappning och blev svag i kroppen. Det kändes så obehagligt varje gång jag skulle upp.

Vad beror detta på? Jag gav upp och gick in i stället och lade mig i soffan. Jag hör mitt hjärta bulta, det känns som att den snart ska hoppa ut ur mitt bröst. USH!

Nä, nu skriver jag klart det här blogginlägget (som för övrigt tagit mig en hel dag att skriva) så att jag kan hoppa in i duschen.

Är så trött, ledsen och irriterad över att jag inte har den ork jag så desperat behöver.

Jag som trodde att jag skulle orka hålla skenet uppe och skina som solen varje dag framöver, men nej. Det kommer inte att gå. Absolut inte!

Det har gått 5 dagar sedan jag fick veta att jag inte har rätt till sjukpenning längre. Kanske ska jag försöka lägga ner energi på att överklaga istället för att skriva detta. Lättare sagt än gjort.

Att överklaga handlar om så mycket mer än att skriva hur man mår. Fsk har inte lyssnat på det tidigare så jag vet ärligt talat inte hur och vart jag ska börja.

Hur ska jag över huvudtaget orka fightas mot Fsk?

Nu vill jag önska er en trevlig eftermiddag och en fin kväll!

Tack för visat intresse!

Kram

ninis74
info@ninis74.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *