Eftersom det råder koppeltvång större delen av året och möjligheten för hundägare att släppa sina hundar lösa i skogen och på andra områden minskat avsevärt pga. lagen, anser vi att det behövs alternativa platser där hundarna kan få springa fritt och få den stimulans de behöver.
Med koppeltvång menar man inte automatiskt att hunden måste vara kopplad, den måste dock stå under sådan lydnad som om den vore kopplad.För oss låter detta som koppeltvång, då man inte kan låta hunden springa fritt och eftersom det inte finns så många som har sån lydnad på sina hundar får helt enkelt hålla sina hundar kopplade.
Därför är hundlek/ rastplatser precis vad som behövs!
Det är lika viktigt att våra hundar får springa fritt som att vi skyddar vilda djuren i skogen.
I samband med att lagen om koppeltvång gick igenom skulle det funnits en färdig plan för fria platser där vi har möjlighet att träna våra hundar och låta dem springa fria.
Hundar behöver få röra sig fritt utan koppel, göra sig av med överskottsenergi och träna sina muskler för att bli mer harmoniska och mindre aggressiva.
De mår helt enkelt bättre av att få springa fritt.
De behöver motion precis som vi.
Hundar behöver även få träffa andra hundar, leka av sig och umgås med likasinnade, de behöver få kommunicera på deras sätt, för att de ska må så bra som möjligt, de behöver helt enkelt göra det hundar gör.
Att hundar behöver socialisering med sin egen art är väl inget nytt med tanke på att dem är flockdjur och därför är det extra viktigt att de får frihet att springa av sig, själva eller tillsammans med andra hundar.
Det finns en stor efterfrågan på lekplatser för hundar, det måste prioriteras då vi värnar om djurens bästa.
Därför tycker vi att FLER HUNDLEKPLATSER i varje kommun borde ordnas omgående.
Helst i varje stadsdel, då många inte har möjlighet att ta sig till andra stadsdelar pga. olika omständigheter.
Många äldre tex orkar inte ta sig till en annan stadsdel.
Fördelen med att ha en rastplats i varje stadsdel skapar gemenskap mellan hundar och hundägare om de får träffas och umgås med dem som bor i samma område.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  – –
Läs mer på Woffis.net eller gå in på gruppen Woffis på facebook !
FACEBOOK – Vi har en facebook grupp som heter Woffis, – LÄNK – kika gärna in där. 
LÄNK till en grupp där vi pratar just kring ämnet hundlekplatser / hundrastplatser i Sverige. Vi önskar fler och det behövs minst en i varje stadsdel för våra hundar!
Just nu!  Det pågår en namninsamling – LÄNK – för hundlekplats i Borås, stadsdel Sjöbo, skriv gärna under namninsamlingen du med.

Puss & Kram
Nina
ninis74
info@ninis74.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *